50 lat to spora nieobecność. Pewnie dużo rzeczy się w tym czasie zmieniło. Z drugiej strony jestem bardzo ciekaw jak Osjaków wyglądał w latach pięćdziesiątych/sześćdziesiątych. Jak będzie Pan w Osjakowie, to proszę dać znać.
Ryszard Kmita
Telefon: 507804936
Wysłany: 2010-02-26, 12:52 Pozdrowienia
Kochani Moi i Serdeczni!!!
I ja Was gorąco pozdrawiam, choć w Osjakowie byłem nie tak dawno dzięki Arturowi. Kocham te miejscowość i myślami ciąglę z NIĄ jestem. Cóż, moja książka - "Dziecko wojny i okupacji" wciąż w powijakach, ale mam nadzieję, że ją w końcu skończę, przyrzekam WAM, Kochani.
A muszę jeszcze dodać, że Forum Osjaków jest coraz lepsze, coraz bardziej atrakcyjniejsze. naprawdę. Jeszcze raz SIE MA!!!
Ryszard Kmita
Oglądałem Waszą wielką wodę robi wrażenie.Obiecałem odwiedziny w maju ale przy takiej aurze to chyba nie. Mam nadzieję że pogoda się poprawi to wtedy pomyślę. W najgorszym przypadku będę na przełożone Dni Osjakowa.Przyjadę z żoną i wnukiem któremu to obiecałem. Myślę że na 2-3 dni jakąś Agroturystykę znajdę. Pozdrowienia dla mieszkańców mojegmiejsca urodzenia Czesłww
W tej chwili Osjaków nie prezentuje się najlepiej i chyba lepiej wizytę odłożyć na wakacje. Jeżeli chodzi o kwaterę agroturystyczną, to jest w czego wybierać w naszej gminie:
http://agroturystyka.wiel...hp?agro=kwatery
Osobiście polecam nocleg u Państwa Zjawińskich na Felinowie - ok. 2 km od centrum Osjakowa, nad rzekę jakieś 100 metrów:
Milo czytac takie posty. Panie Czeslawie, na pewno czeka Pana wiele wrazen po tak dlugiej nieobecnosci w Osjakowie. Zycze udanego pobytu.
Bywam w rodzinnych stronach raz,dwa razy do roku i z przyjemnoscia stwierdzam,ze Osjakow rozrasta sie i pieknieje.
Pozdrawiam serdecznie
To moj pierwszy wpis na forum,dodam wiec slowko dla Pana Moderatora:
Mnino, widze tu 'kawal dobrej roboty', oby tak dalej i oby wiecej takich,jak Ty. Powodzenia!
Pozdrawiam,prawdopodobnie 16 lub 17 lipca zgodnie z obietnicą będę w Osjakowie.Jak pisałem tu się urodziłem jednak w 1945roku wraz z rodziną wyjechałem z Osjakowa.W/g relacji najstarszego brata(78lat) mieszkaliśmy na ul.Sieradzkiej i Piotrkowskiej.Około roku1958 byłem w Osjakowie i Dębinie bardzo blisko Osjakowa. Jeszcze się odezwę.Jeśli to możliwe to chciałbym się spotkać z Mnino. Czesław
Bardzo chętnie się z Panem spotkam, telefon do mnie podany jest w profilu i obok pod obrazkiem. Proszę się odezwać jak będzie Pan w Osjakowie. Pozdrawiam
Datę moich odwiedzin u was muszę niestety zmienić zamiast 16-17chciałbym z żoną być w Osjakowie już w dn. 09-12 lipiec.Niestety mam problem ze znalezieniem noclegów w gosp.agroturystycznym. Interesuje mnie pokój z łazienką w promieniu 5-6 km od Osjakowa. Chętnie z wyżywieniem. Proszę pomóżcie. Czesław
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum