"Reklamacja" - agencja reklamowa - najniższe ceny w Wieluniu! Projektowanie stron WWW bindowanie, laminowanie, drukowanie, ksero, prace dyplomowe, zaproszenia, pieczątki, wizytówki, tablice reklamowe, banery, naklejki, grawerowanie, dyplomy, druki medyczne, kalendarze, plakaty, ulotki.
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Zmiany: aby pisać na forum nie trzeba się nawet rejestrować.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ośrodek sportowy i przystań kajakowa w Osjakowie
Autor Wiadomość
Q 

Wysłany: 2010-02-21, 12:34   O NIE!

Cytat:
http://osjakow.info/index...ask=view&id=104
Co to za architektoniczny koszmarek!! NIE! Błagam tylko nie takie paskudztwo! Czy architekci w ogóle widzieli otoczenie, gdzie ma to powstać? Jak to będzie wyglądać w otoczeniu drzew i rzeki? No chyba, że wszystko wkoło wytną i wybetonują!Do tego udziwniona na siłę bryła.
Fajnie, że ma coś powstać i się ruszyć, ale błagam nie w takiej stylistyce! Każda część wygląda jak z innej bajki, udziwnione to na siłę! Brakuje mi to nawiązania do otoczenia. I gdzie ta modna ekologia?
Moim zdaniem to najprawdziwsza WIOCHA!

joanna

Wysłany: 2010-03-04, 12:03   

Przyłączam się do wyżej zamieszczonego apelu! Przeraził mnie projekt, który zobaczyłam. Powinien być wykonany adekwatnie do architektury terenu, na którym ośrodek ma powstać- bez względu na modę, a z zwróceniem uwagi na fakt, że służyć ma wielu pokoleniom. Mimo że sama należę do młodego pokolenia stawiam w tym wypadku na większy tradycjonalizm!!!

Mnino 
Administrator

Telefon: 790478965
Wysłany: 2010-03-04, 21:10   

Projekt projektem, ale efekt końcowy może być zupełnie inny. Sam model może się jeszcze zmienić. W rzeczywistości obecny może prezentować się całkiem dobrze. Mi się zresztą podoba, nie wszystko musi być takie samo i pasować do reszty. Mały wyróżnik nie zawadzi ;)

Q 

Wysłany: 2010-03-07, 01:57   

Wyróżnik wyróżnikiem, ale taka architektura odchodzi do lamusa. Coś takiego szybko i brzydko się zestarzeje. Nie zgadzam się, że nie musi pasować do reszty. Według mnie jest to wręcz wskazane w tym przypadku! Bryła w takim miejscu powinna być prosta, powinien w niej dominować kamień oraz drewno. Elewacja lub dach mogłaby być gdzieś za falowana - jako nawiązanie do rzeki, płynącej wody. I zdecydowanie nie wysokie budynki, podłużne również jako nawiązanie do rzeki . I dużo zieleni wprowadzonej w sam budynek- zielony dach obsadzony niskopienną roślinnością? Panele słoneczne na dachu. Ściana od strony rzeki mogłaby być przeszklona z widokiem na wodę. W część budynku można by również wbudować ptasie budki. Sam budynek powinien wyrastać, powinien być mocno osadzony w terenie.O co mi chodzi dokładnie ciężko opisać bez wizualizacji.
Wrzucam poniżej kilka zdjęć, które mają ciekawe rozwiązania architektoniczne i w jakiś sposób nawiązują do tego o czym myślę.

Są to domy, nie budynki użyteczności publicznej. Chodzi mi tylko o zarys idei.

Hack

Wysłany: 2010-05-22, 13:53   

I na projekcie chyba się skończyło bo słyszałem że nie ma kasy.....

Mnino 
Administrator

Telefon: 790478965
Wysłany: 2010-05-22, 13:59   

w tej chwili może i nie ma kasy, ale nie wykluczone, że za rok czy dwa będzie.

Chap 

Wysłany: 2010-05-22, 15:41   

Ja o niczym nie słyszałem i nic nie wiem, plotek nie będę rozsiewał tylko przytoczę dane z aktów prawnych.
W budżecie gminy Osjaków uchwalonym w styczniu przewidywano, że inwestycja będzie kosztować 1.200.000zł a w 2010 roku z budżetu przeznaczone będzie 875.000zł.

26 kwietnia, a więc niedawno, uchwalono że zmianę budżetu na 2010 rok. W załączniku do uchwały możemy przeczytać że będzie to kosztować 1.300.000zł a w 2010 z budżetu przeznaczone będzie 975.000zł. A więc nie zmniejszono środków na inwestycję tylko zwiększono. Z uwagą będę śledzić kolejne zmiany budżetu.

Q 

Wysłany: 2010-05-26, 22:02   

To chyba dobra wiadomość, że projektu nie zarzucono (jakkolwiek on będzie wyglądał). Ożywiłoby to trochę Osjaków (szczególnie latem - taką mam przynajmniej nadzieję)

qwert 

Wysłany: 2010-05-26, 22:27   

Ładny czy nie ładny, lepiej żeby w ogóle został wybudowany. Mimo wszystko atrakcyjność turystyczna Osjakowa dzieki temu ośrodkowi trochę by wzrosła.

Chap 

Wysłany: 2010-07-01, 13:48   

Chap napisał/a:
26 kwietnia, a więc niedawno, uchwalono że zmianę budżetu na 2010 rok. W załączniku do uchwały możemy przeczytać że będzie to kosztować 1.300.000zł a w 2010 z budżetu przeznaczone będzie 975.000zł. A więc nie zmniejszono środków na inwestycję tylko zwiększono. Z uwagą będę śledzić kolejne zmiany budżetu.

W uchwalę z 28 maja w sprawie zmian w budżecie gminy kwoty te nie zostały zmienione. Jako źródło finansowania inwestycji podano kredyt bankowy.

Jednocześnie podjęto uchwałę sprawie wyrażenia zgody na zawarcie przez Wójta Gminy Osjaków umowy o dofinansowanie przedsięwzięcia pod nazwą "Przebudowa i rozbudowa pawilonu sportowego przy ul. Wieluńskiej 23 w Osjakowie z wypożyczalnią sprzętu turystycznego i punktem informacji turystycznej.

Wyraża się zgodę na zawarcie przez Wójta Gminy Osjaków umowy o dofinansowanie przedsięwzięcia pn. "Przebudowa i rozbudowa pawilonu sportowego z wypożyczalnią sprzętu turystycznego i punktem informacji turystycznej" w kwocie 261000.00 złze środków Funduszu Kultury Fizycznej.

bez tytułu.JPG
Plik ściągnięto 24 raz(y) 13,61 KB

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach