Temat w którym możecie się pochwalić jak spędzacie czas wolny i, czy jest coś co byście chcieli robić, ale ze względu na miejsce zamieszkania nie możecie?
Wiadomo, że komputer i telewizor są tak samo wszędzie dostępne, ale co poza tym?
cóż takiego urzeka Cię w nowej stacji? to taki symbol cholernej globalizacji, paliwowy MacDonald stacje co prawdę ładnie wygląda, choć nie pasuje mi do końca zagraniczna marka, ale ja tam nie tankowałem, ani tym bardziej nie spaceruję . w każdym razie są miejsca, z których moglibyśmy być bardziej 'dumni', typu nowe kościół, budowana hala czy nawet nowe boisko szkolne. Dlaczego? bo są nasze .
Cytat:
A chciałoby sie wyjść do kina, na basen, do jakiejś kawiarni czy pizzerii.
takie wygódki to tylko w mieście. Powinniśmy się cieszyć, że mamy 2, a wkrótce będziemy mieli 3, restauracje
Nie kręci mnie zacofana wiocha, dlatego podoba mi sie BP. Jakiś nowoczesny element reprezentujacy Osjaków. Osoba która przejezdza tędy zauważy BP przy trasie.
Phi, BP wszędzie są takie same, a Osjaków jest jedyny w swoim rodzaju. Człowiek z wiekiem dopiero zaczyna doceniać te małe, zafone wiochy
Poza tym osoba, która zauwazy BP przy trasie, zatrzyma się i zatankuje, nie zobaczy nic więcej, nawet nie zapamięta nazwy miejscowości, a przecież mamy wiele zalet na wiosce.
A w ogóle to nie dyskusja o stacji tylko o czasie wolnym ile czasu można spedzić na stacji? Lepiej iść do lasu, a jeszcze lepiej jechać rowerkiem.
Wygląda na to, że każdy w lesie widzi to co chce. A te wysypiska robią ludzie i śmieci w lesie też zostawiają ludzie więc może z tym spacerem do lasu to faktycznie głupi pomysł. Lepiej niech ludzie zostawią przyrodę w spokoju i zostaną w betonie.
JOOOHNY
Wysłany: 2009-04-25, 21:02
W Osjakowie to się można rzeczywiście tylko nudzić , a BP popieram jedyne miejsce które wnosi trochę cywilizacji i nowoczesności w naszą wieś . Lasy totalny śmietnik , rzeka , na którą patrzenie może się znudzić już po minucie . Ogólnie jedna wielka nuda!!! Wiadomo każdy kto przyjedzie może się zachwycić , ale młody człowiek po jakimś czasie nie wytrzyma!
ja raczej staruszkiem nie jestem, ale jakoś lubię spędzać czas w Osjakowie i kiedy tylko mogę to wracam do domu, w sumie wychodzi 5 dni w tygodniu . Nie wiem od czego zależy to wasze znudzenie, ale mi się tutaj nie nudzi. Wczoraj na przykład urządziłem sobie mały spływ pontonem po Warcie od samego Krzeczowa do Wicia. Było fajnie, miło i ciekawie. Nienudzenie się to kwestia dobrego zorganizowania czasu i pomysłu .
Czasami żałuję, że już nie mieszkam w Osjakowie. Miejscowość ma takie braki i potencjał, że nic tylko jakiś biznes gastronomiczno/rekracyjny zakładać
Może kiedyś
Czasami żałuję, że już nie mieszkam w Osjakowie. Miejscowość ma takie braki i potencjał, że nic tylko jakiś biznes gastronomiczno/rekracyjny zakładać
Jednak wydaje mi się że jest to troche za mała miejscowość na taki lokal. Większość poszła by do takiej pizzerii raz lub dwa żeby zaspokoić swoja ciekawość i na tym by się skończyło. Mieszkańcy nie są aż tak bogaci by jadać w lokalach obiady, młodzi wola zjeść w domu bo kasy od rodziców też aż tak dużo nie dostaną bu co tydzień chociaż zjeść pizze. Turystów mamy na razie mało, a przejezdni wiemy gdzie jedzą
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum